Наші викладачі взяли участь в літній школі «Латвія на роздоріжжі культур Європи: історія та сучасність»

Викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доцент кафедра готельно-ресторанної та курортної справи Олександр Новосьолов та професор кафедри всесвітньої історії, директор Центру медієвістичних студій Мирослав Волощук взяли участь в літній школі «Латвія на роздоріжжі культур Європи: історія та сучасність» у Латвійському університеті (м. Рига) та Університету міста Лієпая упродовж з 27 червня по 7 липня.

Усього в літній школі взяло участь понад 40 учасників із Латвії, України, Польщі, Литви, Молдови, Узбекистану, Казахстану, Китаю і Фінляндії.

Основна мета школи – продемонструвати кросскультурність Латвії на межі цивілізаційних перетинів, а також поглибити обізнаність про Республіку Латвія, її історію, культуру, матеріальну та нематеріальну спадщину, туризм.

Професор кафедри всесвітньої історії, директор Центру медієвістичних студій Мирослав Волощук оголосив доповідь на тему: «Середньовічна Лівонія в українському історіографічному дискурсі ХІХ – першої чверті ХХІ століть», у якій продемонстрував український сегмент питання.

Також представники університету мали можливість ознайомитися з інноваційними підходами щодо розвитку туризму та промоції культурного та історичного спадку Республіки Латвія.