Наші викладачки взяли участь у літній школі у Польщі

Завдяки участі Прикарпатського національного університету у проєкті NAWA фахівці Центру інноваційних освітніх технологій “PNU-Eco-System” доцентки Катерина Фомін і Вікторія Гнєзділова взяли участь у літній школі – AMU Summer School “Internationalization and Internationalization at Home through Virtual Exchange: Creating a Motivating Environment for Collaborative Online International Learning (COIL)”, яка відбулась у Палаці Дембіна у Польщі.

Організатором тренінгів, які проходили англійською мовою, виступив Університет ім. Адама Міцкевича у Познані.

Наші викладачки разом з представниками різних університетів України знайомилися з глобальними трендами і викликами у вищій освіті, особливостями впровадження елементів інтернаціоналізації через віртуальні обміни студентів та організацію спільного міжнародного онлайн-навчання.

Пізнавальні лекції та воркшопи провели польські колеги: Kostiantyn Mazur, Anna Basińska, Katarzyna Radke, Anna Kwaśniewska.

Професійний досвід та можливості, якими вони поділилися, розширили уявлення щодо майбутнього української вищої освіти.

Ініціатива Університету Адама Міцкевича дозволила українським науковцям приєднатися до цікавої співпраці, світового наукового потоку, відчути себе не залишеними наодинці в цьому круговерті війни.

Катерина Фомін (педагогічний факультет) і Вікторія Гнєзділова (природничий факультет) пишаються можливістю бути залученими до процесу інтеграції української науки в європейський освітній простір, вдячні за теплий прийом та щирі слова підтримки Проректору з міжнародної співпраці Університету імені Адама Міцкевича професору Рафалу Вітковскі, а також науково-дослідній частині та відділу міжнародних зв’язків Прикарпатського університету за сприяння у професійному зростанні.

Учасники літньої школи отримали сертифікати про підвищення кваліфікації обсягом 40 акад. год.