Співпраця ПНУ із колегами з Гарвардського університету

Цього року в рамках роботи Гарвардського українського літнього інституту (HUSI), впродовж 6 тижнів тривав літній інтенсивний курс із вивчення української мови базового рівня, в якому взяли участь слухачі з США, Фінляндії, Японії, Китаю та Австрії. Програма також охоплювала елементи, які стосувалися літератури, історії та сучасності України.

Завдяки взаємодії декана факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Гурака, помічника директора програми «Вчені без кордонів» у Центрі Девіса Гарвардського університету Даніеля Епштейна та викладачки кафедри слов’янських мов і літератур цього ж університету Наталії Шпильової- Саїд відбулася цікава та результативна дискусія. До роботи зі слухачами курсу долучалися аспіранти нашого університету Наталія Пітей та Віталій Супрун.

В ході зустрічі із американськими студентами Наталія Пітей виступила із презентацією, яка стосувалася українського контексту політики Барака Обами стосовно росії.

Віталій Супрун виступив із презентацією на тему: «Політика безпеки і оборони України за часів президентства Петра Порошенка та Володимира Зеленського». Після презентацій наші аспіранти відповіли на запитання щодо російської агресії проти України.

Фото з сайту Українського дослідницького інституту Гарвардського університету (https://huri.harvard.edu/news/meet-husi-class-2024).