У коледжі ПНУ можна навчатися журналістиці

В Івано-Франківському фаховому коледжі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відкрили нову спеціальність «журналістика». Починаючи з цього навчального року, 16 учорашніх дев’ятикласників, які поступили у коледж впродовж чотирьох років вивчатимуть ази цієї важливої та перспективної професії.

За підсумками цьогорічної вступної кампанії, на перший курс коледжу ПНУ вступило 565 студентів з 11-ти областей України. Проте, найбільше вступників – з Прикарпаття. Загалом у закладі навчається понад 1600 студентів, які здобувають фах за десятьма спеціальностями.

«Це один з найбільших коледжів України за кількістю студентів, але й за якістю навчання маємо добрі позиції», – наголошує директор Івано-Франківського фахового коледжу Юрій Москаленко. За словами керівника навчального закладу, відкрити нову спеціальність в непрості часи воєнного стану, спонукало прагнення до розвитку і розуміння перспективності журналістського фаху.

«Якщо залишатися у статусі напівзаконсервованому, то шлях до розвитку, навіть внутрішнього саморозвитку, абсолютно безперспективний, – наголошує Ю. Москаленко. – Тому треба шукати вихід із ситуації, враховуючи об’єктивну реальність. І питання того, як бачити перспективу – це дуже важливий елемент сьогодення».