Японознавство у ПНУ. По закінченню курсу студенти отримали дипломи

Сьогодні в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася завершальна лекція інтенсивного курсу «Японська мова та японознавство». В рамках курсу пройшов «Японсько-український онлайн-семінар та форум» під керівництвом Почесного професора ПНУ, доктора історичних та економічних наук, професора Університету Кобе Гакуїн Йошіхіко Окабе. Тема останньої лекції: «Що Японія може зробити для відновлення України? Що Україна може зробити для Японії?».

«Курси японістики є дуже цікавими і корисними для наших студентів. Особливо приємно, що професор вже другий раз знаходить можливість особисто відвідати наш університет. Переконані, що наша співпраця буде продовжуватися і поглиблюватися», — зазначила перед початком лекції перша проректорка ПНУ Валентина Якубів, вітаючи Почесного професора ПНУ.

Під час заходу Йошіхіко Окабе поділився своїм баченням потенціалу співпраці між Україною та Японією, наголосивши на важливості обміну досвідом і підтримки у сферах відновлення інфраструктури, економіки та культури. Він також підкреслив, що взаємна підтримка сприятиме розвитку обох країн.

За результатами успішного проходження сертифікованого курсу студенти отримали відповідні дипломи. Йошіхіко Окабе вручив їх 25-ти студентам спеціальностей «Міжнародні відносини», «Міжнародні економічні відносини» та студентам факультету управління.

Від Прикарпатського національного університету Йошіхіко Окабе було вручено Подяку за сприяння у міжнародній співпраці, зміцненні українсько-японських академічних відносин та всебічну підтримку українських студентів, викладачів і адміністративного персоналу.

Від імені керівництва університету Валентина Якубів висловила вдячність за відданість професора його справі та вагомий внесок у розвиток українсько-японської співпраці.

Курс японістики дав українським студентам унікальну можливість глибше зануритися в японську мову та культуру, а також збагатив їх знаннями про сучасні японські підходи до відновлення після кризових ситуацій.

Нагадаємо, завдяки підтримці професора Йошіхіко Окабе Прикарпатським університетом було налагоджено співпрацю з Університетом Кобе Гакуїна (Японія), організовано студентський онлайн-форум «Японія-Україна» та реалізовано сертифікований курс з японознавства для студентів ПНУ.

Йошіхіко Окабе є президентом Асоціації україністів Японії та провідним науковцем з досліджень японсько-українських відносин в контексті економічних питань. Йошіхіко Окабе впродовж останніх років робить значний внесок у розвиток нашого університету на міжнародному рівні та надає підтримку здобувачам і викладачам університету.