На конференції у Великій Британії обмінялися ідеями у сфері цифрових гуманітарних наук

Декан факультету управління Прикарпатського національного університету Ірина П’ятничук та керівник навчально-наукового центру досліджень проєктів та наукової інформації Тетяна Гринишак взяли участь у Digital Humanities Congress 2024, який відбувся в місті Шеффілд (Велика Британія) та був організований Цифровим гуманітарним інститутом Університету Шеффілд.

Ця конференція проводиться кожні два роки і спрямована на сприяння обміну знаннями, ідеями та техніками в сфері цифрових гуманітарних наук.

Участь у цьому заході стала можливою завдяки співпраці з партнерами з Кошалінського технологічного університету в межах проєкту NAWA.

Протягом двох днів учасники мали змогу поспілкуватися з науковцями з провідних університетів світу, таких як Единбурзький університет, Університет Сент-Ендрюс, Університет Індіани та інших.

Відзначимо важливість міждисциплінарних досліджень, які допомагають переосмислювати історію за допомогою цифрових технологій, та значущість таких наукових платформ для розвитку гуманітарної науки та її впливу на суспільство.

Велика вдячність партнерам з Кошалінського технологічного університету за можливість участі в цьому важливому заході, а також захисникам України за можливість продовжувати наукову діяльність в умовах війни.