Англійська мова від письменника з США

Два перші місяці навчального року студенти третього і четвертого курсів кафедри англійської філології мають можливість вдосконалити свої мовні навички на заняттях з американським волонтером Марком Мовреєм.

Життєвий досвід Марка надзвичайно великий: від професії письменника, музиканта, вчителя, консультанта й теслі до незвичного заняття підводною фотографією і фільмуванням морського життя на Гаваях.

Харизматичний стиль викладання англійської мови заохочує студентів брати активну участь у змістовних дискусіях та практикувати мовленнєві навички в сприятливому середовищі.

Марк Моврей, автор книги з історії екологічного руху Not In Our Backyard, яка використовується як підручник у середніх школах та коледжах США, має змогу на заняттях з англійської мови ділитися із студентами значним життєвим досвідом і знаннями.

Крім того, він випустив кілька альбомів оригінальної музики та виступав у різних закладах Сан-Франциско, демонструючи свої творчі таланти поза освітнім процесом.

Після завершення роботи в Агентстві з охорони навколишнього середовища США, Марк Моврей подорожував багатьма країнами, але в Україні і на Прикарпатті перебуває вперше.

Висловлюючи захоплення стійкістю студентів та викладачів, його бажанням стало зробити особистий внесок в освіту молоді у критичний для України час.

Відвідати Україну спонукало Марка вивчення української мови протягом двох семестрів в університеті Каліфорнії в Берклі під орудою колишньої доцентки кафедри Наталії Гошилик.

Координаторка освітньої діяльності волонтера з США на факультеті іноземних мов, доцентка кафедри англійської філології Діана Сабадаш зауважує: «Досвід Марка Моврея збагачує нашу навчальну програму, а студенти факультету іноземних мов мають унікальну можливість глибше зануритися в нюанси мовлення, навчитися розуміти контекст та соціокультурні аспекти, які формують мовленнєву практику. Дискусії на актуальні теми не лише покращують мовні навички студентів, але й сприяють розвитку критичного мислення і міжкультурної комунікації, розширюють світогляд студентів і готують їх до роботи в міжнародному середовищі».

Студенти з ентузіазмом зазначають значні переваги навчання з носієм мови. «Це неймовірний досвід», – ділиться враженнями Назарій Дмитрук, студент групи А-34. «Вивчення іноземної мови з носієм мови не лише покращує наші мовні навички, а й дає змогу зануритися в автентичне середовище і дізнатися багато цікавого про американську культуру, світогляд і спосіб мислення», – підкреслює студент.