Доцентка ПНУ Ірина Григорук ознайомилася з кращими практиками інноваційної екосистеми Великої Британії

У Лондоні доцентка кафедри менеджменту та бізнес-адміністрування, начальниця науково-дослідної частини Ірина Григорук взяла участь у навчальній програмі «Connect and Experience UK2024».

Це інтенсивне очне професійне навчання, засноване на кращих практиках інноваційної екосистеми Великої Британії, яке відбулося 29 вересня – 4 жовтня. Організатором програми є Європейський інститут інновацій та технологій (EIT).

Як представник інноваційної екосистеми університету, Ірина Григорук разом із 21 учасником програми з 16 країн Європи вивчала можливості співпраці між європейськими та британськими організаціями з акцентом на стимулювання інновацій, розвиток стартапів та створення довготривалих синергій між країнами, зокрема з Україною.

Цей візит став важливим кроком для зміцнення позицій України на міжнародній інноваційній арені.

Тижнева програма включала:

– обговорення майбутнього європейської технологічної екосистеми, де українські стартапи та інноваційні проекти можуть зайняти важливе місце;

– налагодження нових можливостей співпраці між ЄС та Великобританією, що може сприяти залученню інвестицій та експертизи для українських проєктів;

– вивчення стратегічних підходів до комерціалізації стартапів;

– ознайомлення з досвідом підтримки інновацій у провідних британських університетах, таких як Королівський коледж мистецтв та Імперський коледж Лондона;

-вивчення можливостей венчурного фінансування у Лондоні;

– участь у саміті Sifted, який є важливим майданчиком для стартапів та інвесторів, що відкриває додаткові можливості для українських інновацій.

Отриманий досвід і знання сприятимуть розвитку інноваційної екосистеми Прикарпатського національного університету, покращенню стартап-культури та інтеграції у глобальні інноваційні процеси.