IX Всеукраїнська наукова конференція молодих учених

9 жовтня в онлайн форматі відбулася IX Всеукраїнська наукова конференція молодих учених Exploring Linguistics, Literature, and Intercultural Communication (ELLIC-2024) – «Cучасні дослідження з лінгвістики, літературознавства і міжкультурної комунікації», організатором якої цьогоріч виступила кафедра німецької філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Цільовою аудиторією конференції, започаткованої 10 років тому, були молоді дослідники, здебільшого студенти ЗВО України (загалом біля 100 учасників).

З вітальним словом до учасників конференції звернулась перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів, наголосивши на тому, що навіть у такі нелегкі часи молоді вчені продовжують проявляти зацікавленість до досліджень актуальних проблем сучасної філологічної науки в Україні та світі.

Декан факультету іноземних мов Наталія Яцків підкреслила, що хоча більшість доповідей стосуються когнітивно-семантичного виміру лінгвістичних досліджень та перекладацької традиції, вони все таки перегукуються з освітніми програмами, які діють на кафедрах факультету за освітнім рівнем магістр: лінгвістика, літературознавство та перекладознавство.

Підводячи підсумки конференції завідувач кафедри німецької філології Андрій Венгринович зауважив, що досить цікавою є спроба магістранта кафедри Олега Блискуна здійснити порівняльний аналіз воєнних неологізмів на основі джерел двох германських мов: німецької та англійської та побажав усім учасникам подальших успіхів.