Міжнародна наукова конференція «Сучасні проблеми і виклики польських українських педагогів в умовах війни»

14-15 жовтня в м. Любліні (Республіка Польща) пройшла міжнародна наукова конференція «Сучасні проблеми і виклики польських українських педагогів в умовах війни». Співорганізаторами виступили Інститут педагогіки Університет Марії Кюрі-Склодовської (UMCS), АПН України Інститут педагогічної освіти та педагогіки дорослих імені Івана Зязюна Національної Академії педагогічних наук України, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (кафедра педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика педагогічного факультету ) та інші.

У конференції взяли участь понад 80 науковців з Республіки Польщі, України, Португалії та інших країн.

З вітальним словом до учасників конференції виступив в.о ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника професор Ігор Цепенда, наголосивши на важливих аспектах української вищої освіти в часі війни, окреслив проблеми і перспективи закладів вищої освіти України у повоєнний час.

Доповідь на тему: «Якість вищої освіти в Україні: проблеми і перспективи» виголосила декан педагогічного факультету, професорка Оксана Кондур.

Питання розвитку лідерства у ЗВО України: уроки війни розкрила у виступі завідувачка кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика Любов Прокопів.

Науковці кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика професори Вікторія Стинська, Борис Савчук, Богдан Кіндратюк, доценти Інга Єгорова, Наталія Салига, асистент Тарас Паска мали цікаві виступи з проблем академічної освіти.

Таке наукове зібрання дало українським дослідникам поштовх до нових ідей і спрямувань, нових проєктів та підходів розвитку освітньої системи.