Фінальний етап конкурсного відбору на здобуття стипендії від Фундації Лозинських

23 жовтня у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся один із фінальних етапів конкурсного відбору на здобуття стипендії від Фундації Лозинських (США). У рамках заходу 15 студентів ОР Бакалавр, які успішно пройшли перший етап конкурсу, представили членам конкурсної комісії власні самопрезентації, у яких мали змогу розповісти про власні здобутки та напрямки громадської/волонтерської/наукової діяльності.

З вітальним словом виступив в. о. ректора ПНУ Ігор Цепенда, який наголосив на унікальності та винятковості можливостей, що надаються студентам нашого університету, а також на важливості розкриття студентами власного освітньо-наукового потенціалу, який сприятиме розбудові та розвитку нашої держави. За результатами оцінювання комісією самопрезентацій планується відібрання 10 здобувачів освіти, яких буде рекомендовано голові Фундації пану Аскольду Лозинському для надання їм стипендій.

Нагадаємо, що ПНУ успішно співпрацює з Фундацією Лозинських з 2019 року, а предметом такої співпраці згідно з угодою є відбір і заохочення студентів Університету, які потребують фінансової підтримки та проживають в сільській місцевості, є сиротами або перебувають в інших складних життєвих обставинах та водночас мають високі успіхи у навчанні і беруть активну участь у громадській роботі, за допомогою призначення їм грошових стипендій.

Вимоги до учасників Конкурсу: високий рівень досягнень у навчальній діяльності; потреба у фінансовій підтримці, проживання у сільській місцевості, складні життєві обставини (зокрема, сирітство); активна участь у громадському житті факультету (навчально-наукового інституту, університету); своєчасне оформлення анкети на отримання фінансової допомоги на навчання; наявність підтверджуючих документів про фінансовий стан сім’ї студента.