Наша представниця взяла участь у воркшопі «Управління інтернаціоналізацією» від DAAD

22 жовтня у КНУ ім. Т. Шевченка, м. Київ відбувся фінальний звітний воркшоп проєкту «Управління інтернаціоналізацією: німецько-українська академічна співпраця» («Management of Internationalisation:German-Ukrainian Academic Cooperation»).

Проєкт діє з 2019 року та зібрав три когорти учасників. ПНУ цьогоріч вперше взяв участь у даному проєкті, ставши членом 3-ї когорти учасників. Представником нашого університету стала працівниця відділу міжнародних звʼязків, асистентка кафедри англійської філології Катерина Кобута.

Протягом 10-ти місяців учасники відвідали ряд воркшопів на теми поширення та інтегрування міжнародних елементів у освіту та науку, організованих Лейбніцьким університетом, працювали над розробкою та імплементацією власних проєктів з розбудови інтернаціоналізації вищої освіти у своєму ЗВО, а також мали виїзний навчальний тиждень в Лейбніцькому університеті м. Ганновер, Німеччина.

Разом із Українським центром міжнародної освіти, Національним Еразмус офісом в Україні учасники третьої когорти представили Україну та українську освіту на наймасштабнішій освітній конференції та виставці EAIE 2024 в Тулузі.

Під час фінального воркшопу учасники відзвітували про свою роботу протягом 10-ти місяців та представили результати своїх проєктів, а також поділилися головними інсайтами та топовими сесіями з конференції EAIE.

Катерина Кобута працювала у секції Internationalisation of Curriculum@Home разом з Тетяною Майбородою (Сумський державний університет), Тетяною Шулик ( Донбаський державний педагогічний університет) та Аліною Мозолевською (Чорноморський національний університет імені Петра Могили).

У 3-й когорті всього взяло участь 15 українських ЗВО.