Екскурс у мистецтво та історію

В Рогатинському ліцеї «Гімназія імені Володимира Великого» відбулась зустріч викладачів та студентів Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з учнями 8-9 класів.

Директор інституту кандидат історичних наук, доцент Володимир Федорак спільно зі завідувачем, доцентом Петром Кузенком та доценткою Юлією Попенюк кафедри образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва і реставрації розповіли присутнім про різні освітні програми, спеціальності, можливості вступу до університету, специфіку та умови навчання.

Доцент кафедри дизайну і теорії мистецтва Володимир Шпільчак доповнив колег, розповівши про базові місця студентських практик, пленери, практичні заняття й майстер-класи, які проводяться для студентів Інституту мистецтв.

Завершився захід запитаннями-відповідями та спільною фотосесією. Варто відзначити, що вдалим продовженням дня стали відвідини унікальних історичних та духовних місць нашого краю: пам’ятки сакральної архітектури всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Церкви Зішестя Святого Духа в місті Рогатин, яка є філіалом музею мистецтв Прикарпаття та музею історії Галича Національного заповідника «Давній Галич» у селі Крилос.

Щира подяка за це дирекціям та науковим співробітникам зазначених установ, адже, завдяки професійності та ерудиції екскурсоводів, всі присутні збагатились знаннями про духовну, історичну та культурну спадщину нашого народу, побачили чимало цікавих артефактів й отримали неймовірний позитив. Кожен відчув себе частиною великої нескореної української нації, яка має що оберігати в сучасних умовах. І, власне, місія освітян, науковців і працівників культури в цьому й полягає.

Окрема подяка за сприяння в організації поїздки голові профспілкового комітету працівників Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника доктору політичних наук, професору Василю Климончуку, за сприяння у проведенні заходів – директору Рогатинського ліцею «Гімназія імені Володимира Великого» Ігору Доронюку, директору музею мистецтв Прикарпаття Василю Романцю, заступнику гендиректора Національного заповідника «Давній Галич» Василю Тимківу, директору музею історії Галича Тарасу Зіньковському.