Викладачі університету взяли участь у Фестивалі культурної спадщини Емірату Шарджа (ОАЕ)

На запрошення Міністерства культури України викладачі університету – професор кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв, заслужений діяч мистецтв України, Голова Кластеру народних художніх промислів «Сузір’я», член Національної спілки художників України Богдан Губаль та доцент кафедри фінансів економічного факультету, розробник і виконавець проектів кластерних моделей розвитку народних художніх промислів і туризму, керівник Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету, член Туристичної ради Івано-Франківської області Світлана Кропельницька у складі офіційної делегації від Івано-Франківської області взяли участь у Фестивалі культурної спадщини Емірату Шарджа (ОАЕ). Захід є щорічним і відбувається вже 17-ий рік поспіль.

Варто зазначити, що цьогоріч Україна бере участь у Фестивалі в якості почесного гостя та на запрошення Голови Інституту з питань культурної спадщини Емірату Шарджа Абдулазіза Альмуссаляма.

У рамках програми заходу Україна представила свою експозицію, яка включала презентацію українського фольклору, традиційних ремесел, народної творчості, а також креативних індустрій. Зокрема, професор кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв Богдан Губаль представив авторські мистецькі твори ручної роботи. Доцент кафедри фінансів економічного факультету нашого університету Світлана Кропельницька, як представниця Туристичної ради Івано-Франківської області, презентувала на Фестивалі туристичні можливості Івано-Франківщини та налагодила контакти для співпраці з представниками Органу управління торгівлі і розвитку туризму Уряду Шарджі.

Під час мистецького заходу учасники з різних країн світу поділитися й обмінятися досвідом збереження, розвитку і промоції культурної спадщини. За сприяння координатора від Міністерства культури України Наталії Беркової представники української делегації провели зустріч з аташе по культурі в ОАЕ Дмитром Василенко.

Довідково. Кластер народних художніх промислів «Сузір’я» є координаційним центром кластерної моделі організації виробництва, що створено в рамках пілотного проекту «Ліжникарство та інші народні художні промисли на Прикарпатті». Проект регіонального розвитку виконувався спільно кафедрою фінансів та Прикарпатським науково-аналітичним центром під керівництвом професора, заслуженого діяча науки і техніки України Ірини Ткачук.

  • Викладачі університету взяли участь у Фестивалі культурної спадщини Емірату Шарджа (ОАЕ)