Допомагаємо успішно та якісно впроваджувати та реалізовувати проекти транскордонного співробітництва

За ініціювання та організації Агентами змін Прикарпатського національного університету проведено тренінг-практикум з питань реалізації проектів в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

Для проведення заходу було запрошено експерта, фахівця з реалізації транскордонних проектів Любов Мочарську.

Участь у заході  взяли представники проектів-переможців у ІІ конкурсі мікропроектів ППС ЄІС «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» Івано-Франківської області, в т.ч. і Прикарпатського університету, фахівці Проектно-освітнього центру Агенти змін, інші зацікавлені особи, які пробували свої сили, але не пройшли у цьому конкурсі чи мають наміри брати участь у інших подібних конкурсах, а також представники кафедр університету, відповідальні за проектну діяльність у своїх підрозділах.

Під час тренінгу-практикуму учасники отримали корисні поради та рекомендації щодо таких питань:

  • Підписання грантового договору
  • Реєстрація проекту
  • Співфінансування проекту партнерами
  • Реалізація проекту
  • Звітування.

Такі заходи організовуються Агентами змін, щоб допомогти успішно та якісно впроваджувати та реалізовувати проекти різних типів на території нашого регіону.

Довіково. Проекти-переможці з Івано-Франківської області:
1. «Gateway to the Central Gorgany: Intercultural Dialogue at the Polish Ukrainian Borderland» (Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника і Брошнів-Осадська ОТГ)
2. Carpathian bee – joint actions for preservation of unique natural heritage in Ukrainian-Polish borderland (ГО Об’єднання пасічників “Карпатська екопасіка»)
3. We get to know the natural wealth of the Carpathians with the Hucul horse (НПП «Верховинський»)
4. Invisible heritage: exchange and implementation of good practice in access to culture for persons with a visual impairment (Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника).