Професор з Польщі Малгожата Кужбіда прочитала лекції нашим студентам

28 травня в рамках гранту Вишеградського фонду «Collegium Carpathicum» в нашому університеті з лекцією виступила викладач  Східноєвропейської вищої професійної школи м.Перемишль (Республіка Польща) Малгожата Кужбіда.  Професор зустрілася зі студентами спеціальності міжнародних відносин та міжнародних економічних  відносин, політології та журналістики.

Зокрема, для майбутніх міжнародників Малгожата Кужбіда прочитала лекцію “Центрально-Східна Європа  на прикладі карпатських країн”. В ході зустрічі йшлося про геополітику, партійні системи країн Центрально-Східної Європи, транспортний шлях «Via Carpatia».  Студентам та викладачам спеціальності міжнародних економічних відносин лектор провела презентацію “Молодь XXI ст.: активність і політичні вподобання”. У ході виступу Малгожата Кужбіда звернула увагу на питання демократії, патріотизму, формування цінностей. Перед майбутніми журналістами та політологами польська науковиця виступила з тематичною лекцією “Концепція країн. Думки політиків карпатських країн на початку ХХ ст.”. 

Зазначимо, що візит професора Малгожати Кужбіди до нашого університету відбувся в рамках гранту  “Collegium Carpathicum”, до якого входять Прикарпатський національний університет (Україна), Варшавський університет (РП), Вища Східноєропейська школа в Перемишлі (Польща), Остравський університет (Чехія), Католицький університет у Будапешті (Угорщина), Сучавський університет (Румунія), Пряшівський університет (Словаччина) та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.