Тиждень китайської мови та культури в “Смерічці”

В спортивно-оздоровчому комплексі “Смерічка” Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника на першу табірну зміну до школярів завітали хороші партнери нашого університету викладачі та студенти-переможці Всеукраїнської олімпіади з китайської мови КНЛУ Інституту Конфуція. Допомогу в організації проведення заходу здійснила старший викладач кафедри загального та германського мовознавства Ілійчук Ірина Володимирівна.

“Це вже другий рік поспіль ми проводимо такий захід з вихованцями СОК “Смерічка”. Вважаю, що ініціатива нашого ректора професора Ігора Євгеновича Цепенди про вивчення китайської мови та культури в “Смерічці” є чудовою ідеєю, адже саме в Карпатах відчувається затишок та відбувається всесторонній розвиток дітей! Ми дуже вдячні Миколі Михайловичу Сої – директору СОК “Смерічка” та всьому колективу за їхній ентузіазм, допомогу та підтримку.” – поділилася враженнями Ілійчук Ірина. “Дуже раді побувати в Карпатах, подихати чистим повітрям, а найбільше нам сподобались діти, які надзвичайно активні і дуже зацікавлені у вивченні китайської мови та культури. Це дуже надихає, коли ми бачимо, як світяться їх очі від щастя і коли чуємо, що в подальшому вони будуть продовжувати вивчати китайську мову!” – сказала волонтер Сун Хайлін.

Зустріч із дітьми розпочалася святковим концертом, на якому діти почали знайомитися із китайською багатовіковою культурою, своєрідними танцями, піснями, оперою, китайською гімнастикою Тайджі та ін. Протягом тижня вихованці “Смерічки” щодня вивчали китайську мову та ознайомлювалися з культурою, вчилися грі на традиційному китайському інструменті Хулуси, писали ієрогліфи, ознайомилися з чайною церемонією та покуштувати китайський зелений чай, вчилися користуватися паличками, робили китайські вирізку та плетенку, грали в китайські шашки та багато ін.

Тиждень китайської мови та культури в “Смерічці” вдався на славу, а всіх бажаючих, ласкаво запрошуємо приєднатися до нас наступного року!