Вступна кампанія 2019: вже близько 5 тисяч абітурієнтів подали заяви на вступ до університету

У Прикарпатському національному університеті триває вступна кампанія. Станом на 12:00 год. 12 липня приймальна комісія університету зареєструвала 4889 заяв від абітурієнтів на вступ на навчання за освітнім рівнем  “бакалавр”. З них 4324 – на денну форму навчання, 565 – на заочну. Наразі найбільша кількість заяв подана на такі спеціальності, як “Право”, “Філологія (англійська мова і література)” та “Готельно-ресторанна справа”. Зазначимо, що більшість вступників подають заяви в електронному вигляді через особисті кабінети на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/.

“Прийом заяв від абітурієнтів на навчання за освітнім рівнем “бакалавр” розпочався 10-го липня і повністю завершується зарахуванням на бюджет 1 серпня. Відповідно умов цьогорічної вступної кампанії на вступ за освітнім рівнем “бакалавр” на основі повної загальної середньої освіти приймаються сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018 та 2019 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Якщо, як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник має право подавати оцінку із сертифікатів 2018 та 2019 років з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд”, – зазначає відповідальний секретар приймальної комісії університету Руслан Запухляк.

Він також розповів, що відповідно умов вступної кампанії встановлено мінімальний конкурсний бал для окремих спеціальностей: конкурсний бал для вступу на основі повної загальної середньої освіти не може бути менше 130 балів для спеціальностей галузей знань 08 «Право», 28 «Публічне управління та адміністрування» та 29 «Міжнародні відносини». При вступі до університету на спеціальність 051 «Економіка» та спеціальності галузі знань 07 «Управління та адміністрування» на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста обов’язковим є подання сертифікату ЗНО з української мови та літератури.

У рамках вступної кампанії в Прикарпатському університеті проходять творчі конкурси. Їх складають абітурієнти, які вступають на спеціальності: “фізична культура і спорт”, ” дизайн”, “образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація”, “хореографія”, ” сценічне мистецтво”, ” музичне мистецтво”.

“Цьогоріч на участь у творчих конкурсах було подано близько 400 заяв вступників. Для абітурієнтів, які вступають на державну форму навчання творчі конкурси вже завершилися. Вони проходили з 1-го по 10-те липня. Їх результати можна переглянути на сайті Приймальної комісії університету в розділі “Результати творчих конкурсів” ( https://admission.pnu.edu.ua/). Наразі тривають творчі конкурси для тих, хто вступає на навчання на основі коштів фізичних або юридичних осіб”, – поінформував заступник відповідального секретаря приймальної комісії університету Іван Івасюк. 

Зазначимо, що з 1 липня триває прийом документів на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем “молодший спеціаліст” на основі базової загальної середньої освіти в Івано-Франківський коледж Прикарпатського національного університету. Станом на 12-те липня зареєстровано 759 заяв від вступників. Найбільша кількість заяв подана на вступ на спеціальність “Початкова освіта”.