Виграти за 48 годин!

Студентська команда Прикарпатського національного університету “GameHub PNU”, яка вперше взяла участь у  ІІ-му етапі  Всеукраїнської олімпіади з розробки комп’ютерних ігор, здобула III-є місце на олімпіаді. Захід пройшов днями на базі факультету Комп’ютерної інженерії, програмування і кіберзахисту Одеської національної академії харчових технологій під егідою Міністерства освіти і науки України.

Команда Прикарпатського національного університету “GameHub PNU” виступила у складі: Любомир Рибак та Микола Ільницький (студенти 4-го курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» факультету математики та інформатики) та Анжела Урда, студентка-магістрант спеціальності «Дизайн» Навчально-наукового Інституту мистецтв. Керівник команди – доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем факультету математики та інформатики, кандидат технічних наук Віталій Горєлов.

Олімпіада проводилася в рамках ігрового хакатону GameDev Open Cup Odessa 2019, який тривав 48 годин. Участь в ньому взяли більше 130-ти учасників з різних закладів вищої освіти України. Загалом це 28 команд, із них 15 – команди вітчизняних ЗВО.

Бажаючі проявити себе, попрацювати в команді та отримати цінні й корисні призи отримали завдання за 48 годин створити комп’ютерну гру на тему “Час” і все, що пов’язане з плином часу. Гру, котру наша команда назвала Ко•Ко•Інка, було розроблено з використанням ігрового рушія Unity. На оцінку журі було представлено класичний 2D-ранер, у якому персонаж повинен постійно рухатися, долаючи перешкоди. Гру було продемонстровано на платформі Android. Керування – одним пальцем. Любомир та Микола займалися програмуванням гри, а Анжела виконала всю графічну частину роботи. Варто зазначити, що студентська команда Прикарпатського університету виконала гру повністю з нуля за наданий для цього час. Хоча за правилами проведення хакатону дозволялося використовувати попередні наробки чи платні асети до ігрових рушіїв. 

У ході виснажливого і безкомпромісного змагання студентська команда Прикарпатського університету набрала 222 очки та посіла призове III-є місце в олімпіаді. Як зазначив керівник команди, доцент Віталій Горєлов участь студентів в олімпіаді стала успішним випробуванням їх власних сил та добрим стимулом до нових досягнень.

Зазначимо, що впродовж 2015-2018 р.р. науковці кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем факультету математики та інформатики Прикарпатського університету брали активну участь у реалізації грантового проекту програми Erasmus+ KA2 CBHE №561728-EPP-1-2015-1-ES-EPPKA2-CBHE-JP “Співробітництво між університетами та підприємствами в сфері ігрової індустрії в Україні — GameHub”.  Саме завдяки проектові на базі кафедри створено Лабораторію розробки ігрового програмного забезпечення GameLabPNU, де студенти мають можливість поглиблювати свої знання у галузі розробки ігор. 

  • Студентська команда GameHub PNU - призер всеукраїнської олімпіади