Професорка Ольга Деркачова презентувала творчість на міжнародному літературному фестивалі

16-ий Міжнародний літературний фестиваль імені Анжея Баратинського «Поети без кордонів» відбувся днями у м. Поляниця-Здруй (Республіка Польща). Ініціатором та організатором фестивалю виступив письменник Казімеж Бурнат, президент Нижньосилезького відділу Спілки літераторів Польщі у Вроцлаві. 

У фестивалі брали участь письменники з України,Польщі, Бангладешу, Латвії, Чехії, В’єтнаму, Греції, Сербії.  У складі делегації Україну на заході представляла і професорка кафедри педагогіки початкової освіти педагогічного факультету нашого університету Ольга Деркачова.

Упродовж трьох днів автори мали можливість запрезентувати свою творчість, а також докладніше ознайомитися з творчістю польських колег. Також під час фестивалю відбувалися круглі столи, на яких обговорювалися проблеми сучасної критики, можливості літератури та ідеології, взаємодія письменника та читача. На фестивалі звучали вірші українською, польською, бенгальською, латиською, чеською, грецькою та сербською мовами.

Письменник Казімеж Бурнат наголосив на важливості такої поетичної співпраці, адже вона розширює ментальні кордони і доводить, що справжня поезія немає меж. Родзинкою «Поетів без кордонів» стали виступи поетів-бардів. На завершення всі учасники фестивалю отримали пам’ятні медалі та альманахи з творами учасників фестивалю  попередніх років.