АГЕНТИ ЗМІН провели тренінг з питань управління проектами розвитку

В рамках  проекту “Створення проектно-освітнього центру розвитку інновацій та інвестицій в регіоні”, що реалізовує Прикарпатський національний університет через Проектно-освітній центр «Агенти змін» ПНУ, який створено в рамках програми секторальної бюджетної підтримки Європейського Cоюзу, 18 листопада проведено консультаційний тренінг для представників виконавчої влади, закладів освіти, охорони здоров’я, культури, інституцій громадянського суспільства міста Івано-Франківська.

Захід ініційовано Івано-Франківською міською радою з метою розширення співпраці «влада – наука і освіта – бізнес – громадськість» та підвищення навиків і компетентностей з питань управління проектами розвитку.

Учасниками консультативного тренінгу були начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківської міськради Надія Кромкач, заступник директора КП ПІК Палац Оксана Ковальчук, проректор Університету Короля Данила, голова правління ГО «Громадський центр «Еталон» Леся Аронець, начальник відділу розробки проектів розвитку ЖКГ Департаменту ЖКГ МВК Галина Овенко, заступник директора із стратегічного розвитку ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Ігор Лесів, медичний статист КНП «Міська дитяча клінічна лікарня» Маряна Грушецька, начальник відділу проектів, програм та інвестицій КП «Електроавтотранс» Валентина-Ірина Козловська та інші.

Тренінг провела команда фахівців Агентів змін. Основна частина консультативного заходу була присвячена тематиці підготовки проектів на конкурс в рамках фінансування за кошти державного бюджету, отримані від ЄС.

Директорка і фахівчиня Центру з питань проектів регіонального та місцевого розвитку Світлана Кропельницька ознайомила присутніх з ключовими аспектами першого конкурсного відбору, поділилася власним досвідом підготовки проектів на цей конкурс, акцентувала увагу на проблемних моментах, а також анонсувала захід, який відбудеться  в університеті наприкінці листопада за участю експертів Міністерства розвитку громад та територій України, де мова піде про особливості другого конкурсного відбору.

Друга частина заходу була ознайомчо-дискусійна. Виступали фахівці команди Агентів змін, ділилися власними практиками, обговорювали можливості подальшої співпраці. Зокрема, фахівчиня Проектно-освітнього центру Агенти змін Тетяна Мигович розповіла про соціальне проектування в контексті формування заявок на конкурс проектів регіонального розвитку за кошти секторальної бюджетної підтримки ЄС. Під час виступу вона зазначила, що проекти на даний конкурс, зазвичай, є комплексними і містять як інфраструктурну та розвиткову, так і соціальну складову. Тому розробляючи такого роду проекти варто врахувати особливості соціального проектування, зокрема багатоваріантність досягнення окреслених цілей. Фахівці Роман Щур та Іван Фуфалько акцентували увагу на твердих/інфраструктурних та бізнесових проектах, Зоряна Криховецька й Оксана Кондур – на освітніх і дослідницьких проектах, Тетяна Солоджук і Михайло Статкевич – на специфіці міжнародних/транскордонних.

Як зазвичай, захід забезпечувався можливістю підключення до телеконференції за технологією Webex Cisco, що завжди можна зробити на нашому сайті у рубриці «Анонси» у день заходу – agentyzmin.pnu.edu.ua.