День Гідності та Свободи в університеті

Сьогодні, в День Гідності та Свободи, в Прикарпатському університеті традиційно вшанували пам‘ять  студента філософського факультету, Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика.

Біля Обеліску, присвяченому студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, віддати шану Герою зібралися ректор університету Ігор Цепенда, представники ректорату, викладачі, студенти, працівники та представники ЗМІ. 

“Подвиг нашого студента Романа Гурика є уособленням боротьби за незалежність всіх поколінь свободолюбивих українців! Уособленням патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року і в листопаді 2013 – лютому 2014 року встали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави і її європейського вибору. Досвід Прикарпатського університету за його майже 80-ти річну історію засвідчує про те, що на будь-якому важливому етапі історії України наші студенти і викладачі завжди брали безпосередню участь у вирішенні долі своєї країни”, – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Під звуки пісні “Гей, плине кача…” студенти поклали квіти до Обеліску.