Пройшов відбірковий етап проекту “Літературна кавалєрка”

28 листопада в Педагогічному факультеті Прикарпатського національного університету відбувся відбірковий етап соціокультурного проекту “Літературна кавалєрка”. Традиційно організатором заходу виступила доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Тетяна Качак.

Гостями літературного свята стали відомі українські письменники Василь Теремко, Олена Рижко та Валентина Захабура. Участь у грі взяли 4 студентські команди – “ПедаБогині” (група ПО-31). “КіберВумен”(група ПО-32), “Без варіантів”(група ПО-33), “Незабудки” ( група ДО-33).

“У відбірковій грі “Літературної кавалєрки” цього разу ми будемо презентувати та оговорювати реалістично-психологічну прозу, книг про і для підлітків та молоді. Це –  “Мишоловка” Олени Рижко, “Леприкони” Валентини Захабури, “Помста” Юлії Чернієнко та “Кібершулер” Микити Гайдамаки. Ці книги є свідченням того, що сучасна українська література актуальна проблематикою, захоплива сюжетами,близька героями, зрозуміла мовою, вірверта і нестереотипна. Ці твори не залишать байдужими жодного читача”, – зазначила організатор заходу Тетяна Качак. 

Програма літературного конкурсу складалася з 5-ти завдань: представлення команди; конкурс на краще запитанням письменникам; презентація однієї із названих книг (домашнє завдання); конкурс на краще знання текстів та креативність читання (завдання від письменників); запитання та завдання команди-командам. 

Виступи студентських команд оцінювало компетентне журі у складі Галина Русин, доцент кафедри педагогіки початкової освіти, голова журі; Людмила Кушнір, бібліотекар Педагогічного факультету; Людмила Кузюк, бібліотекар Навчально-наукового Юридичного інституту; Віра Морицан, бібліотекар Івано-Франківського коледжу; Оксана Гумінілович, журналіст Калуського ТБ; Маріанна Матішак, доцент ПНУ.

За результатами конкурсних завдань путівку до фіналу “Літературної кавалєрки” 2019/2020 вибороли команди “ПедаБогині” та “Незабудки”!

  • Літературна кавалєрка. Відбірковий етап.