Команда Прикарпатського університету стала призером міжнародного конкурсу з робототехніки

Другий рік поспіль команда Прикарпатського національного університету бере участь у міжнародному конкурсі з робототехніки Sumo Challenge. Захід проходив вже в дванадцяте у Технологічному Університеті Лодзі (Politechnika Łódzka) (м.Лодзь, Республіка Польща).

Цьогоріч у міжнародному конкурсі взяли участь більше 250-ти учасників з Польщі, України, Білорусі та інших країн Європи. Наша країна була представлена трьома командами – Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Одеського національного політехнічного університету та Національного університету “Львівська політехніка”. Зокрема, до складу команди Прикарпатського національного університету увійшли студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Олег Риснюк, Сергій Хортюк, інженер-консультант Мар’ян Федірко та керівник команди, завідувач кафедри інформаційних технологій факультету математики та інформатики Микола Козленко.

Команда Прикарпатського університету взяла участь у двох категоріях і здобула нагороди. Так у категорії “Roborace” де відбувалися перегони автономних роботів і декілька машин змагалися одночасно за перемогу на трасі, конфігурація якої заздалегідь не відома, наша команда за підсумками змагань  здобула друге призове місце.

Ще одна категорія, в якій команда робототехніків Прикарпатського університету теж успішно виступила – це категорія “TomTom Self-Driving Cars”. За програмою тут відбулися змагання машин, обладнаних комп’ютерним зором та штучними нейронними мережами. У цій категорії команда Прикарпатського університету здобула приз за найкращу швидку та безпечну машину (Fast and Safe).

Переможці та призери міжнародного конкурсу з робототехніки Sumo Challenge 2019 були нагороджені призами, наданими спонсорами.