В університеті пройшли безкоштовні заняття з робототехніки у рамках проєкту MoPED

13 січня в Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університету пройшли безкоштовні заняття для дітей викладачів та працівників університету з робототехніки. Захід відбувся в рамках міжнародного проєкту програми ЄС Еразмус+ «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED» (№ 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP).  

Перед початком занять учасників привітала проректорка з науково-педагогічної роботи університету, професорка Галина Михайлишин. Вона підкреслила важливість проєкту та популяризації STEM-освіти серед учнівської молоді.

Учасники заняття працювали над створенням роботів у парі у двох групах. Наймолодші, як природжені дослідники та винахідники, завзято вивчали основи механіки на базі конструктора LEGO «Прості механізми»; підлітки займалися конструюванням та програмуванням роботів на базі наборів WeDo 2.0 та програмного забезпечення LEGO Education.

Як зауважив тренер занять, кандидат технічних наук, співробітник Центру ІОТ «PNU EcoSystem» Михайло Котик, саме у таких видах активності діти мають неабиякі можливості  для розвитку творчості та розвитку інженерного мислення.

Усі учасники заняття отримали відповідні сертифікати. 

  • Заняття з робототехніки