Воркшоп з французької мови

Викладачі кафедри французької філології факультету іноземних мов спільно з Центром інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem» організували і провели воркшоп «Інновації у викладанні французької мови у закладах середньої загальної освіти» для студентів освітньої програми «Французька мова і література». Захід вирішили провести перед проходженням майбутніми педагогами виробничої педагогічної практики.

Відкрили роботу воркшопу директорка Центру інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem» Олена Будник та завідувачка кафедри французької філології Ольга Бігун. Олена Будник ознайомила студентів з цікавими креативними локаціями Центру та його можливостями у формуванні сучасного фахівця іноземної мови. Ольга Бігун звернула увагу на організацію проходження практики та привітала майбутніх педагогів з їх першим кроком до професійної діяльності. 

У рамках програми воркшопу директорка Центру інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem» Олена Будник виступила перед студентами з доповіддю щодо модернізації змісту вищої освіти у контексті вдосконалення професійної підготовки вчителів з використанням інноваційних педагогічних технологій.

Під час заходу викладачі дали студентам певні настанови щодо проходження практики в школах. Зокрема, звернули увагу на потижневий алгоритм проходження практики, педагогічні чинники впровадження інновацій у практику викладання іноземних мов у школі, розкрили потенціал інноваційності у викладанні іноземних мов у контексті психологічних технологій та поділилися  практичними порадами щодо інноваційного проведення уроків. 

У ході проведення ворк-шопу використання онлайн-технологій дозволило реалізувати дистанційне спостереження за інтерактивним уроком французької мови, який проводила Марія Лисаник, вчителька французької мови Калуського ліцею № 2 Калуської міської ради Івано-Франківської області, переможець обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» (номінація «Французька мова»). Також студенти з неабияким зацікавленням спостерігали за майстер-класом випускниці факультету іноземних Марії Лисаник на тему «Новітні технології викладання на уроці французької мови: екологічний аспект». 

На завершення воркшопу директорка Центру інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem» Олена Будник провела зі студентами інтерактивну гру-тестування з інноваційних технологій педагогічної діяльності.