Викладачі університету провели інтегроване заняття для студентів університетів Івано-Франківська

4 березня в Центрі інноваційних освітніх технологій “PNU-EcoSystem” відбулося інтегроване заняття міжкультурної взаємодії “Казки народів світу. Традиції дитинства”. Учасниками заняття стали студенти педагогічного факультету Прикарпатського університету та студенти-іноземці ІФНТУНГ. Модераторами заходу виступили – докторка філологічних наук, професорка Тетяна Качак, кандидатка філологічних наук, доцентка Тетяна Близнюк (Прикарпатський університет), кандидатка філологічних наук, доцентка Наталія Литвин (ІФНТУНГ). 

Інтегровано дисципліни “Дитяча література та методика навчання літературного читання”, “Українська мова як іноземна”, “Англійська література для дітей”.

Зустріч розпочалася зі знайомства. Гра “правда чи неправда”, цікаві факти про себе – чудові й веселі способи швидко познайомитися. Далі розповідь про казки доповнили перегляди коротких фрагментів мультфільмів за мотивами німецької, англійської, турецької казок.

Під час заняття студенти мали чудову нагоду переглянути виставку книг серії “Казки народів світу”, яку підготувала Ірина Шевчук, бібліотекарка Наукової бібліотеки Прикарпатського університету.

Родзинкою етапу ознайомлення з фольклорними творами став  переказ іспанської казки студентами з цієї країни, які сьогодні навчаються в ІФНТУНГ, Міранда Фреіре Еріксон та Парра Андраде Ісаак Естебан. Про турецькі традиції цікаво розповіли Емре Яримбаш та Serhat Demirel.

Результатом роботи в групах міжкультурної взаємодії були “дерева казок світу” й презентовані традиції дитинства. Під час інтерактивної гри “Що у нас спільного?” студенти з різних країн знайшли 5 традицій дитинства, які є близькими усім: усі грали ігри з м’ячем, будували замки з піску, каталися на велосипеді, святкували дні народження, читали дитячі книжки.

У ході заняття доцентка Тетяна Близнюк створила і проаналізувала хмарку ключових слів, які запропонували студенти, практикуючи роботу з цифровими технологіями. Використовуючи qr-коди, ми провели опитування і дізналися про враження студентів і їхні думки щодо актуальності такого заняття. 

На завершення заняття організатори та учасники висловили вдячність керівнику Центру інноваційних освітніх технологій “PNU-EcoSystem”, професорці Олені Будник за сприяння у проведенні заходу.

“Освітній простір нашого центру запрошує всіх охочих до співпраці. Наш центр надає можливість проводити різного роду заходи із використанням інновації в налагодженні комунікації між учасниками. Зокрема,  концепція функціонування центру передбачає зонування, технологічне оснащення відповідно до певних вимог, до виокремлених просторів нашого центру – IT-освіти, STEMLab та інші освітні простори, які сприяють налагодженню комунікації між учасниками заходів як у форматі живого спілкування, так і в режимі он-лайн з допомогою сервера Cisco WebEx”, – зазначила Олена Будник.