Науковці університету представили розроблені мікропроєкти

Науковці Прикарпатського університету, які є авторами, представниками та консультантами мікропроєктів, що впроваджуватимуться на території нашої області в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», представили днями розроблені мікропроєкти на тренінгу у Львові.   

Зокрема, в рамках заходу презентовано проєкт «Ворота в Центральні Горгани: міжкультурний діалог на польсько-українському Прикордонні». Керівниця та авторка проєкту Ольга Максимович, директорка навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону Прикарпатського національного університету. Проєкт буде впроваджуватися спільно з Брошнів-Осадською селищною ОТГ Івано-Франківської області в Україні та Вищою державною професійною школою в м.Хелм (Республіка Польща). Зазначимо, що Прикарпатський університет став переможцем та головним бенефіціаром проєкту.  

 «Невидима спадщина: обмін та впровадження передового досвіду щодо доступу до культури для людей з порушеннями зору» – чергова успішна ініціатива науковців Прикарпатського університету.  Цей проєкт впроваджуватиметься Люблінським Католицьким університетом імені Івана Павла ІІ  спільно з Прикарпатським університетом, що є  партнером з реалізації  ідеї на території України. Координаторка  проєкту Христина Казимирів, кандидатка мистецтвознавства, доцентка кафедри методики музичного виховання та диригування Навчально-наукового Інституту мистецтв.  

Під час семінару-тренінгу науковці університету ознайомилися із загальними принципами звітності та моніторингу проєктів, процедурами перевірки витрат та внесення змін під час реалізації проєктів. Також,  експерти Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» ознайомили присутніх, зокрема, з процедурами аудиту, моніторингових візитів. Йшлося і про особливості закупівель в рамках транскордонних мікропроєктів та про окремі особливості процесу вибору аудитора для перевірки проєктів та процедури їх реєстрації в рамках чинного на території України законодавчого поля.