В університеті розпочала роботу онлайн міжнародна науково-практична конференція

18 травня в університеті за допомогою хмарної платформи Cisco Webex Meetings в університеті розпочала роботу у новому для себе онлайн-режимі традиційна міжнародна науково-практична конференція “Інформаційні технології та комп’ютерне моделювання ІТКМ-2020”. Організатором дводенного заходу є кафедра комп’ютерних наук та інформаційних систем під керівництвом доктора технічних наук, професора, завідувача кафедрою Любомира Петришина. Варто зазначити, що цьогоріч учасниками конференції стали близько 160 науковців з провідних вишів України та закордону.

Урочисто відкрив онлайн-конференцію ректор університету, професор Ігор Цепенда. Він побажав учасникам заходу плідної праці та запропонував долучитися ідеями, пропозиціями до створення ІТ-хабу в Міжнародному центрі зустрічей студентської молоді України і Польщі, який нині будується університетом у Микуличині.

З вітальним словом до учасників також звернулися декан факультету математики та інформатики Прикарпатського університету Володимир Пилипів, декан факультету управління Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташіца (м. Краків, Республіка Польща) Петр Лебковський, завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем факультету математики та інформатики Прикарпатського університету Любомир Петришин, завідувач кафедри захисту інформації Вінницького національного технічного університету Володимир Лужецький, завідувач відділу математичних методів обчислювального експерименту, директор Центру математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я. С. Підстригача НАН України Ярослав П’янило.

У рамках програми порядку денного відбулися пленарні засідання. Зокрема, з тематичними доповідями онлайн виступили Олексій Борисенко (доктор технічних наук, кафедра електроніки і комп’ютерної техніки, Сумський державний університет), Ярослав П’янило (доктор технічних наук, завідувач відділу математичних методів обчислювального експерименту Центру математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я. С. Підстригача НАН України) та Ольга Грицина (доктор фізико-мате математичних наук, Відділ механіки, Інститут будівництва та архітектури Словацької академії наук, Братислава, Словаччина; Відділ математичних методів обчислювального експерименту, Центр математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я. С. Підстригача НАН України, Львів, Україна).