Навчальний процес контролюється, списки тих, хто отримає соціальні стипендії, затверджено

Сьогодні відбулося чергове засідання ректорату та стипендійної комісії університету. Зокрема, члени стипендійної комісії розглянули та затвердили списки студентів університету та Івано-Франківського коледжу, яким призначено соціальні стипендії та поновлено такі виплати. Загалом – 86 осіб. Проректор з науково-педагогічної роботи та соціально-економічного розвитку університету Ярослав Шинкарук також поінформував учасників онлайн-засідання про виплату стипендіатам, які постійно проживають на території населеного пункту, якому надано статус гірського, додаткової стипендії у розмірі 20% від мінімальної академічної стипендії.

Ряд важливих питань обговорили на розширеному онлайн-засіданні ректорату. Йшлося про організацію освітнього процесу на факультетах/ інститутах за змішаною формою навчання. Присутні також обговорили ряд Положень та змін до окремих Положень. Зокрема, з питань рейтингового оцінювання ефективності роботи кафедр, правил та порядку реалізації проектів, грантів, договорів. Доповідаючи з даного питання проректорка з наукової роботи університету Валентина Якубів також звернула увагу колег на зміни до Положення про підготовку студентів університету до Всеукраїнської студентської олімпіади, Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  імені Тараса Шевченка, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, інших наукових студентських змагань.

Ще одним із важливих питань, яке обговорювалося на онлайн-засіданні ректорату, було питання протидії корупції в університеті. В контексті цього присутні обговорили проєкт Антикорупційної програми, який представив начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Юрій Костелей. Він наголосив, що Антикорупційна програма є обов’язковою для виконання усіма працівниками навчального закладу, включаючи посадових осіб усіх рівнів, керівниками та усіма здобувачами вищої освіти, а також для усіх суб’єктів господарської діяльності, над якими вона здійснює контроль.

Підсумовуючи роботу онлайн-засідання ректор університету Ігор Цепенда наголосив на важливості контролю з боку керівників структурних підрозділів за ходом навчального процесу,  який і далі триває в дистанційному режимі.