Затверджено Антикорупційну програму університету, прийнято цілу низку ухвал

Чергове засідання Вченої ради університету відбулося сьогодні в режимі онлайн. У порядку денному розглядалася низка важливих питань освітньої та наукової діяльності університету, прийняті відповідні Положення та затверджено Антикорупційну програму університету.   

Зокрема, учасники засідання розглянули результати ліцензування та акредитації в університеті в 2019-2020 навчальному році. З презентаційною доповіддю по даному питанню виступив проректор з науково-педагогічної роботи, професор Руслан Запухляк. Він звернув особливу увагу на основні критерії акредитації та зазначив, що на акредитацію було винесено 52 освітні програми, на яких працювало 39 комісій.

У ході обговорення даного питання ректор університету Ігор Цепенда наголосив на важливості дотримання вимог акредитації освітніх програм за правилами Національного агентства з питань якості освіти та подякував тим, хто системно працює в цьому напрямку та відповідально і професійно підходить до організації даної роботи.

Члени колегіального органу також заслухали доповідь директора Центру забезпечення якості, професора Миколи Кузя про діяльність Центру за рік та подальші плани. Варто відзначити інноваційність роботи нашого Центру забезпечення якості, що підтверджується отриманням цьогоріч університетом нагороди «Лідер інновацій в освіті» за конкурсну роботу «Інноваційні інструменти вдосконалення системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності і якості вищої освіти на основі моделі процесів PDCA», авторами якої є працівники Центру.

Учасники онлайн-засідання Вченої ради також обговорили питання  прийому до аспірантури і докторантури у 2020 році, створення разових спеціалізованих вчених рад для захисту аспірантів на здобуття наукового ступеня доктора філософії (Phd), рекомендації до друку наукової та навчально-методичної літератури, затвердили результати стажувань, які проходили викладачі університету у формі самоосвіти, схвалили низку Положень університету і зміни до них та Антикорупційну програму.

Завершилося засідання Вченої ради прийняттям відповідних ухвал.

Варто зазначити, що онлайн-засідання пройшло за допомогою хмарної платформи pu.webex.com. Можливість застосовувати цю унікальну технологію Прикарпатський університет отримав завдяки трирічному проєкту створення Проектно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН, що фінансується за кошти секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу. Програмний продукт забезпечує проведення телеконференцій за технологією Cisco WebEx Meetings, аудіо нарад з функцією запису.