Всі три університетські баскетбольні команди 3х3 зайняли п‘єдестал пошани на Чемпіонаті України!!!

В Києві завершився перший день Кубка України з баскетболу 3×3 серед молодіжних команд. Неділя була виділена виключно дівчатам, шість команд яких представляли навчальні заклади II – IV рівнів акредитації.

У результаті ігор Франківськ ПНУ, Франківськ КФВ ПНУ, Франківськ ПНУ-2 та Каліпсо успішно пробилися в півфінал. У фіналі чотирьох півфінальні пари виглядали наступним чином: Франківськ ПНУ – Франківськ КФВ ПНУ (рахунок 22:7). Франківськ ПНУ-2 – Каліпсо (рахунок 16:15).

У першому матчі інтриги було мало. Представниці команди жіночої Суперліги Франківськ ПНУ впевнено переграли Франківськ КФВ ПНУ – 22:7. Найрезультативнішою стала Вероніка Космач, яка набрала 7 балів. Проте, її партнерки не сильно відстали. У Ольги Боровець, Анастасії Сидорак та Дарини Завертайло по 5 очок.

А ось у другому півфіналі розгорнулася справжня боротьба. Каліпсо мінімально поступилося Франківську ПНУ-2 – 15:16. Вікторія Курбатова та Юлія Войналович тягнули команду, як могли, набравши 6 та 5 очок відповідно, але цього стало замало, адже у суперниць вся трійка виглядала рівно – Катеринчук, Семенчук та Діке набрали 5, 6 і 4 бали відповідно.

У фіналі грали Франківськ ПНУ – Франківськ ПНУ-2 (рахунок 13:11). В цій грі також йшла запекла і безкомпромісна боротьба: 8 фолів на двох набрали колективи, більше ніж в попередніх матчах плей-оф. Чудову гру знову показала Вероніка Космач, яка набрала аж 8 очок із 13 командних. Другою після неї за результативністю була гравчиня суперниць Олександра Семенчук, яка набрала вдвічі менше очок. Це допомогло Франківську ПНУ перемогти у фіналі та стати чемпіонками Кубка України з баскетболу 3х3 серед молодіжних жіночих команд.

Вітаємо переможців та призерів! Бажаємо баскетболісткам Прикарпатського університету подальших яскравих перемог!