Наш студент – срібний призер Чемпіонату Європи з боксу готується перемогти на Чемпіонаті світу та Олімпіаді

Ректор університету Ігор Цепенда особисто привітав студента-чемпіона Василя Ткачука з високим спортивним досягненням – срібною медаллю Чемпіонату Європи з боксу серед молоді. 22 листопада у чорногірському місті Будва відбулися фінальні поєдинки. У змаганнях на першість континенту взяли участь 175 спортсменів, які представили 22 країни Старого Світу.

У зустрічі з ректором також взяв участь тренер Тарас Вінтоняк та декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців.

Ігор Цепенда запевнив спортсмена та тренера про подальшу всіляку підтримку з боку університету, а Василь Ткачук розповів, що досягти успіху на першості континенту було нелегко. Цьому передували три місяці посилених тренувань, наполеглива праця і самовіддача на всі 100%.

«Я змалку любив спорт. Боксом почав займатися з 2015 року . Чому саме бокс? Як на мене, це – чоловічий вид спорту і мені дуже сподобався. Я завжди переглядаю бої наших відомих вітчизняних боксерів – Олександра Усика, Василя Ломаченка. Хочу бути як вони. Маю мрію стати олімпійським чемпіоном. І буду йти до цього», – поділився своїми планами Василь Ткачук.

За словами тренера, свого часу випускника Прикарпатського, Тараса Вінтоняка Василь увійшов до складу збірної України і вже незабаром розпочне підготовку до Чемпіонату світу з боксу.

Змагання світової першості, як повідомив тренер, відбудуться в квітні 2021 року в Польщі. Ректор та студент-чемпіон Василь Ткачук обмінялися сувенірними футболками відповідно з логотипом університету та європейського чемпіонату. Також на прохання спортсмена та його тренера ректор пообіцяв особисто приїхати на Чемпіонат світу, якщо на той час будуть скасовані карантинні обмеження.

Фото Володимир Гарматюк (Пресслужба ПНУ)

  • Зустріч ректора Ігоря Цепенди зі студентом-чемпіоном Василем Ткачуком