Вийшов у світ авторський навчальний посібник зі сценічної мови доцентки Надії Грицан

Днями побачив світ авторський навчальний посібник «Техніка сценічного мовлення» доцентки кафедри сценічного мистецтва і хореографії Навчально-наукового інституту мистецтв Надії Грицан.

Це вже друге видання посібника. Як зазначає сама авторка у ньому вона зібрала свій багатолітний викладацький досвід. Студенти Надії Грицан, для яких вона викладає предмети «Сценічна мова» та «Поетичний театр», за її підручником опановують дисципліни, втілюючи авторські сценарії своєї викладачки, формують вимогливість до особистої творчості засобами сценічного втілення поетичного слова та художньої публіцистики.

Зміст посібника — це лише початок процесу опанування та застосування предмету мови. Навчальна книга складається з теоретичної та практичної частин. Розглядається суть методу роботи над технікою мови, що поєднує зовнішні та внутрішні елементи словесної дії, викладено різноплановий теоретичний матеріал з усіх розділів техніки мовлення, подано рекомендації щодо методики їхнього проведення за планами новітніх технологій з використанням мовних ігор, ефективних тренувальних вправ, творчих завдань, мовленнєвих рольових ситуацій у запропонованих обставинах. Посібник містить широкий спектр текстів скоромовок, прислів’їв, лічилок, загадок, орфоепічних абеток, контрольних орфоепічних карток, текстових матеріалів, що можуть бути практично використані викладачами та студентами у процесі оволодіння сценічним словом.

Авторський посібник доцентки Надії Грицан рекомендований викладачам і студентам, майбутнім режисерам, акторам, читцям, ведучим теле та радіопрограм, усім, хто працює зі словом.