Двоє науковців університету увійшли у ТОП-2% вчених світу за результатами престижного рейтингу

Двоє науковців Прикарпатського університету – професор Володимир Лущак та доцентка Тетяна Татарчук увійшли у ТОП-2% вчених світу за результатами престижного рейтингу.

Загалом до рейтингу потрапило 85 науковців зі всієї України і їх список очолює професор Володимир Лущак.

За даними наукометричної бази Scopus, на сьогодні професор Лущак має понад 6600 цитувань, 204 індексовані публікації та індекс цитування (h-індекс) – 38. Доцентка Тетяна Татарчук має більше 1100 цитувань, понад 50 наукових публікацій та індекс цитування (h-індекс) – 20. 

Рейтинг ТОП-2% складається аналітиками Стенфордського університету, видавництва Elsevier та SciTech Strategies. Він оцінює весь науковий результат дослідників за бібліометричними показниками, беручи до уваги такі критерії, як: індекс Гірша, кількість цитат або позицію у списку авторів тощо.

Список включає майже 160 тисяч вчених з усього світу, які розподілені за 22 науковими напрямками, розділених на 176 конкретних галузей.

Проглянути повний список вчених, які увійшли в престижний рейтинг ТОП-2% можна за посиланням https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2