Фахівці PNU EcoSystem провели онлайн-тренінги для львівських вчителів

14-15 січня на базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського університету проходили онлайн-тренінги з підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти на тему: «Зворотний зв’язок у дистанційному та змішаному навчанні учнів» для вчителів Школи вільних та небайдужих м. Львова. У навчаннях, яке проводилося з використанням відеоконференцзв’язку Cisco WebEx, взяли участь 52 учасники.

Спікерами виступили докторка педагогічних наук, професорка Олена Будник, докторка психологічних наук, професорка Любомира Пілецька та кандидатка педагогічних наук, доцентка Тетяна Близнюк. Предметом обговорення були питання про інноваційні процеси в сучасній освіті, суспільні виклики дистанційного та змішаного навчання, профілактику професійного вигорання вчителів та ін.

Основну частину тренінгу було присвячено вивченню педагогічних можливостей безкоштовного онлайн-сервіса Kahoot для проведення інтерактивного опитування, створення тестувань, інтерактивних вікторин тощо. Практична частина тренінгових занять передбачала презентацію власних розробок вчителів на платформі Kahoot згідно з навчальною програмою для закладу загальної середньої освіти.

Педагоги розробили тести та інтерактивні завдання для використання у віртуальній школі свого закладу до конкретних тем свого предмета. Як зауважила заступниця директора Школи вільних та небайдужих Ольга Пилипів, їх освітній заклад є особливим, адже має свою конституцію, де прописані основні правила. “Наша мета створити модель української освіти, завданням якої є на основі цінностей, знання та досвіду виховати вільну, щасливу, гідну, відкриту та небайдужу людину, котра здатна реагувати на зміни світу, вміє ставити перед собою цілі та досягати їх. Саме тому впровадження інновацій, постійне підвищення кваліфікації педагогів є необхідним, передусім в умовах дистанційного та змішаного навчання на час карантину. А отримані вміння, передусім щодо використання цифрових технологій для оцінювання результатів навчання учнів, є надзвичайно цінними. Тому ми дуже вдячні за можливість участі у тренінгах на базі Прикарпатського національного університету та готові долучитися до майбутньої співпраці»,  – зазначила Ольга Пилипів.

На завершення всі учасники тренінгу отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.