Онлайн-курси підвищення кваліфікації пройшли на базі Центру «PNU EcoSystem»

На базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» пройшли онлайн-курси підвищення кваліфікації для педагогічних (науково-педагогічних) працівників Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Івано-Франківського національного медичного університету та Буковинського державного медичного університету. Всього навчальними тренінгами охоплено було 85 осіб. Курси відбулися у форматі онлайн з використанням відеоконференцзв’язку Cisco WebEx.

Спікерами виступили директорка Центру, докторка педагогічних наук, професорка Олена Будник, докторка філологічних наук, доцентка Тетяна Качак, кандидатки наук, доцентки Інна Червінська, Тетяна Близнюк та Лілія Мідак.

З вітальним словом до учасників виступила проректорка з науково-педагогічної роботи університету, професорка Галина Михайлишин. Вона підкреслила актуальність проведення таких онлайн-курсів та подякувала колегам університетів-партнерів за співпрацю. 

Предметом обговорення були питання про інноваційні процеси в сучасній освіті, суспільні виклики дистанційного та змішаного навчання, використання Smart-технологій в освітньому процесі, цифрових інструментів для створення простої та складної інфографіки, 3D-візуалізації навчального матеріалу з використанням технології доповненої реальності, застосування технологій змішаної реальності та лепбукінгу для дослідницького навчання, здійснення формувального та підсумкового оцінювання результатів навчання, розвитку критичного мислення для протидії маніпуляціям і фейків у медійному просторі та ін.

Під час проведення курсів значна увага приділялася вивченню педагогічних можливостей безкоштовного онлайн-сервіса Kahoot для проведення інтерактивного опитування, створення тестувань, інтерактивних вікторин тощо.

Як зауважила професорка кафедри фармакології та внутрішньої медицини №3 ІФНМУ Марія Оринчак проведені тренінгові заняття були інноваційними та практико зорієнтованими. Водночас вона також вказала на затребуваності запропонованих цифрових інструментів для працівників медичної сфери щодо ефективної організації навчання студентів і підвищення професійно-педагогічної майстерності.

Своєю чергою директор Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету професор Юрій Москаленко побажав успіхів команді Центру і наголосив на подальшій співпраці в цьому напрямі.

За результатами курсів усі учасники успішно пройшли підсумковий тест та отримали відповідні сертифікати про підвищення педагогічної кваліфікації.