У Центрі «PNU EcoSystem» пройшли онлайн-курси для вчителів гірських шкіл

10-13 березня в Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» проходили тематичні курси підвищення кваліфікації «Цифрові технології в дистанційній освіті» для педагогічних працівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти Білоберізької ОТГ Верховинського району і Косівського ліцею № 2 імені Михайла Павлика Косівської міської ради Івано-Франківської області. У навчальних тренінгах взяли участь 73 учасники. Курси відбулися у форматі онлайн з використанням відеоконференцзв’язку Cisco WebEx.

Спікерами виступили директорка Центру, докторка педагогічних наук, професорка Олена Будник, кандидатки наук, доцентки Інна Червінська і Тетяна Близнюк, старший викладач, заступник директора Івано-Франківського фахового коледжу Ярослав Никорак.

Предметом обговорення були питання про інноваційні процеси в сучасній освіті, суспільні виклики дистанційного та змішаного навчання, використання Smart-технологій в освітньому процесі, цифрових інструментів для створення простої та складної інфографіки, методи дослідницького навчання з використанням віртуальних лабораторій, здійснення формувального та підсумкового оцінювання результатів навчання, розвитку критичного мислення для протидії маніпуляціям і фейків у медійному просторі та ін.

Як зауважила Галина Дмитроняк, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Білоберізької ОТГ, представлений на курсах матеріал є інноваційним і корисним для педагогів в умовах карантину й дистанційного навчання. Водночас вона вказала на деякі труднощі у застосуванні цифрових технологій у віддалених гірських школах. Директор Косівського ліцею № 2 імені Михайла Павлика Василь Гостюк зазначив, що курси проведені на достатньо високому рівні та висловив наміри про подальшу співпрацю.

За результатами курсів усі учасники отримали відповідні сертифікати про підвищення педагогічної кваліфікації.