Міжнародний науковий онлайн-семінар зібрав науковців з різних країн світу

19-21 березня пройшов науковий онлайн-семінар з теорії наближень International Online Workshop on Approximation Theory (IOWAT·2021). Міжнародний захід зібрав понад 100 науковців з 4-х континентів та 12-ти країн світу. Співорганізаторами, окрім Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, виступили дві наукові установи України – Інститут математики НАН України (м. Київ) та Інститут прикладних проблем механіки та математики ім. Я.С. Підстригача НАН України (м. Львів), а також Selçuk University (м. Конья) з Туреччини та Interdepartmental Research Center “Lamberto Cesari” (м. Перуджа) з Італії.

Науковий форум відкрила проректорка з наукової роботи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника професорка Валентина Якубів. Вона поінформувала учасників заходу про наукові здобутки Прикарпатського університету та запросила до співпраці.

Зі вступними доповідями виступила низка науковців. Зокрема, в.о. директора Інститут математики НАН України, професорка Олександра Антонюк акцентувала увагу на важливості тематики теорії апроксимації та підкреслила значення таких заходів в умовах пандемії. Професорка Христина Кучмінська з Інституту прикладних проблем механіки та математики ім. Я.С. Підстригача НАН України розповіла про зародження та розвиток досліджень з теорії апроксимації на теренах України. Професор Tuncer Acar з Selçuk University запросив учасників міжнародного онлайн-семінару до публікації розгорнутих досліджень у наукових журналах, зокрема, в окремому випуску фахового журналу “Карпатські математичні публікації”. Директор Interdepartmental Research Center “Lamberto Cesari”, професор Gianluca VINTI відзначив важливість проведення заходу та побажав усім плідної роботи. 

Впродовж трьох днів програма семінару на пленарних засідання із 40-хвилинними доповідями виступили 11 запрошених доповідачів. Секційні засідання доповнили пленарні доповіді науковців з різних країн та регіонів України.

На думку організаторів такі заходи не лише сприятимуть розвитку нових результатів та продукуванню ідей, а також активному залученню молоді до науки, популяризуватимуть знання та зміцнюватимуть зв’язки між вченими різних країн світу.