Доцент університету Євген Баран нагороджений міжнародною медаллю Олександра Довженка

Міжнародна літературно-мистецька Академія України, яка об’єднує знаних письменників, перекладачів, науковців, журналістів та громадських діячів із 60 держав, визначила нагороджених міжнародною медаллю Олександра Довженка за 2021 рік.

Серед нагороджених – відомий український письменник, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Євген Михайлович Баран. Рішенням Правління Міжнародної літературно-мистецької академії України Євген Баран відзначений медаллю за значний внесок в українську літературу.

Зазначимо, що медаль «Олександр Довженко» — заснована в 2016 Міжнародною літературно-мистецькою академією України для відзначення заслуг людей, які проявили себе у сфері мистецтва і науки як видатні творці, організатори та меценати. Медаллю відзначаються талановиті люди творчих професій: письменники, літературознавці, перекладачі, художники, композитори, музиканти, — за видатні творчі здобутки, а також особи з інших сфер діяльності, котрі зробили вагомий внесок у розбудову національної культури та відродження духовності, виводячи їх до рівня загальнолюдських надбань.

Серед нагороджених у попередні роки, зокрема, відомі українські та зарубіжні письменники, знані перекладачі з України, США, Великобританії, Німеччини, Канади, Бельгії, Греції, Грузії, Білорусі, Казахстану, Таджикистану, Молдови, Індії, Бангладешу, Сирії, Іраку, Індонезії, В’єтнаму.