Викладачі та студенти долучилися до акції по захисту кажанів

18 квітня у міському парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка в Івано-Франківську відбулася акція з випуску на волю “червонокнижних” кажанів. Її ініціювали Український центр реабілітації рукокрилих  (Фельдман Екопарк, м. Харків) і Центр реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку.Співорганізатором акції виступила кафедра біології та екології факультету природничих наук Прикарпатського національного університету.  

“Червонокнижні” кажани впродовж грудня 2020 року були врятовані від згубних для них морозів після руйнації їхніх сховків. Далі тварини проходили реабілітацію й отримували фахову допомогу у реабілітаційних центрах.  Випустити окріплих і нагодованих кажанів у їх звичне середовище з власної руки під наглядом фахівців та з дотриманням правил особистої безпеки мали змогу близько півсотні містян, а також студенти і співробітники нашого університету.

Нагадаємо, що усі види кажанів України занесені до Червоної книги і потребують нашої охорони. 

У продовження акції 21 квітня відбудеться відкрита онлайн-лекція “Біологічні особливості рукокрилих, методи вивчення й охорона кажанів у містах”, яку проведе кандидатка біологічних наук, співзасновниця Українського центру реабілітації рукокрилих (Фельдман Екопарк, м. Харків) Альона Прилуцька.

До онлайн-лекції можна приєднатися за посиланням: