“Загадковий Шекспір” зібрав усіх: студентів, викладачів та школярів

Англомовний творчий захід “Загадковий Шекспір” відбувся днями в університеті у форматі онлайн. Його організаторами виступили групи студентів А-35(з) і А-21(а) та доцентки кафедри англійської філології факультету іноземних мов Наталія Іванотчак і Наталія Пилячик. Захід приурочили Дню народження англійського драматурга, актора і поета Вільяма Шекспіра. До віртуальної зустрічі  долучилися студенти факультету іноземних мов та учні ліцеїв Івано-Франківщини. 

Школярі та студенти мали змогу подивитися на постать Вільяма Шекспіра по-новому та спробувати розгадати таємниці його походження та творчості. Учасники намагалися уявити персонажів Шекспіра у сучасному світі, створити їх акаунти у соцмережах, брали активну участь в інтерактивних іграх, та навіть постановці уривків п’єс видатного драматурга.

Міні-проєкт, присвячений майстру слова, дав змогу випускникам та студентам обговорити важливі моменти життя генія драматургії англійською мовою та насолодитися спілкуванням у незвичному форматі. Усі учасники отримали сертифікати за активну участь у творчому онлайн-заході.

Також учні-старшокласники, які брали участь у постановці п’єс великого драматурга з акцентом на осучасненні змісту творів, отримали особливі бонуси у вигляді електронних ресурсів автентичних підручників рівня В2, В2+ для вдосконалення мовних навичок для вступу до закладів вищої освіти.

Родзинкою таких творчих заходів, проведених для абітурієнтів факультету іноземних мов, є унікальна можливість спілкуватися учням ліцеїв зі студентами та викладачами факультету у групах і брати участь у загальних дискусіях виключно англійською мовою, що є необхідністю для успішної здачі ЗНО з іноземної мови та вимогою 21 століття.