Вступ 2021: англійська та польська мови в одній освітній програмі!

Цьогоріч Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника відкрив нову освітньо-професійну програму «Польська мова і література та англійська мова».

Відповідно оголошено набір на навчання за цією програмою на освітній рівень «бакалавр» за спеціальністю 035 Філологія, спеціалізація 035.033 Слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – польська.

Тож студенти будуть мати можливість навчатися одразу на двох факультетах – факультеті філології, де поглиблено вивчається польська мова та на факультеті іноземних мов з поглибленим вивченням англійської мови.

Студенти, які навчатимуться за новою освітньо-професійною програмою «Польська мова і література та англійська мова» матимуть можливість брати участь у низці міжнародних програм та проєктів студентської мобільності, реалізовних Національною агенцією академічного обміну (NAWA), ERASMUS+, Фундацією «Pomoc Polakom na Wschodzie» та ін. Студентська мобільність забезпечується партнерськими угодами з провідними університетами Республіки Польща, зокрема – Варшавським університетом, Ягеллонським університетом, Академією ім. Якуба з Парадижа в Ґожові Великопольському, Люблінським університетом ім. Марії Склодовської-Кюрі, Лодзьким університетом, Гданським університетом, Слупським університетом.

Освітньо-професійна програма «Польська мова і література та англійська мова» враховує досвід провідних світових університетів та побажання роботодавців.

Варто зазначити, що проведений на регіональному рівні моніторинг затребуваності таких фахівців засвідчив про необхідність запровадження сучасної програми навчання для молоді. Адже, Івано-Франківська область, як одна із прикордонних областей між Україною та Європейським Союзом, бере участь у багатьох проєктах та програмах транскордонного співробітництва задля розвитку різних галузей, зокрема, туризму, культури, освіти, залучення та ефективного використання іноземних інвестицій, обміну досвідом тощо. Відкриття нової освітньої програми «Польська мова і література та англійська мова» дозволить вирішити одне з проблемних питань Регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва Івано-Франківської області – готувати фахівців, які здійснювали б міжнародне співробітництво на регіональному рівні, оскільки багатомовний перекладач є однією з ключових і важливих ланок у налагодженні такої співпраці.

КОНТАКТИ  ВІДБІРКОВОЇ КОМІСІЇ ФАКУЛЬТЕТУ ФІЛОЛОГІЇ З ПИТАНЬ ВСТУПУ: тел.0683232724; vstup_if@pnu.edu.ua.

КООРДИНАТОР ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ – Наталія Щербій, тел. 0967481193