В університеті розпочав роботу Всеукраїнський форум Рад молодих вчених

Молоді вчені з різних куточків України сьогодні зібралися в  Прикарпатському університеті. У стінах нашого університету представники Рад молодих вчених при МОН України та при обласних державних адміністраціях взяли участь у першому етапі  ІІ Всеукраїнського форуму Рад молодих вчених. Також ще низка запрошених гостей та зацікавлених осіб заходу мали можливість долучитися до проведення у режимі онлайн.

«Наука немає перспективи, якщо немає тяглості. Те, що сьогодні ми маємо потужне ядро молодих вчених засвідчує про те, що ми маємо майбутнє. Відрадно, що в багатьох наших університетах є тяглість і це дуже важливо. Ми маємо потужні наукові школи, які мають як і успішних молодих вчених, так і зрілих вчених, які творять єдине ядро», – зазначив у вітальному слові до учасників форуму ректор ПНУ Ігор Цепенда.

З вітальними словами до молодих вчених звернулися голова ради Ради молодих учених при Міністерстві освіти та науки України Олеся Ващук та представники МОН України Юлія Безвершенко, Олександр Пижов, Ірина Шумік. Вони відзначили актуальність проведення заходу, що в свою чергу є доброю нагодою обговорення важливих питань для розвитку української науки.

У рамках програми роботи форуму відбулася презентація Модельної регіональної (територіальної) програми науково –технічного розвитку, її обговорення та ухвалення проєкту. Основною метою програми, як зауважили представники робочої групи, є підтримка науково-технічної діяльності вчених на регіональному рівні, сприяння розвитку наукового потенціалу регіону шляхом проведення наукових та ділових заходів, активізація обміну досвідом між провідними вченими, а також популяризація наукової та науково-технічної діяльності молодих учених регіону.

Один із представників робочої групи Програми, керівник офісу з проведення регіональних зустрічей Андрій Хорольський розповів, що вже у вересні відбудеться другий етап  Всеукраїнського форуму Рад молодих вчених де буде винесене питання затвердження проєкту Програми.

Також під час роботи заходу свою діяльність презентували і представники Рад молодих вчених областей України. Учасники заходу охоче ділилися своїм досвідом роботи, думками, висловлювали пропозиції.

На запрошення ректора університету Ігоря Цепенди у рамках програми роботи ІІ Всеукраїнського форуму Рад молодих вчених учасники побувають в Міжнародному науковому центрі «Обсерваторія» Прикарпатського і Варшавського університетів що на горі Піп Іван та Міжнародному центрі зустрічей студентської молоді України і Польщі у с.Микуличин. 

  • Всеукраїнський форум Рад молодих вчених