Випускники кафедри військової підготовки стали молодшими офіцерами

Випускники кафедри військової підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника отримали погони первинного військового звання «молодший лейтенант запасу». Урочисте вручення погонів, а також відзнак, подяк та грамот від ректора університету і міського голови Івано-Франківська відбулося сьогодні, 24 грудня. Військові звання отримали 36 випускників кафедри військової підготовки. Серед них хлопці та дівчата, які навчалися за спеціальностями “соціальна психологія”, “організація перевезень та управління на автомобільному транспорті”, “математичне та програмне забезпечення функціонування автоматизованих систем”, “експлуатація та ремонт автомобільної техніки та їх аналогів”.

Вітаючи випускників, ректор Прикарпатського Ігор Цепенда заявив, що це особливий день для всіх.

«Це велика честь для нас вручити вам погони молодшого лейтенанта. І це особлива подія у вашому житті. Бо легко отримувати погони молодшого лейтенанта в мирний час, і зовсім інакше отримувати їх в умовах війни. Ви професійні, ви відважні, ви ті, хто повинен розбудовувати і Збройні Сили України, і розбудовувати нашу державу. Тому ми пишаємось вами, ми дійсно щиро радіємо з цього першого вашого життєвого кроку і вболіваємо за те, щоб ви і надалі у всьому своєму житті були прикладом мужності, професійності і патріотизму», – звернувся Ігор Цепенда до випускників.

Під час урочистостей кращі випускники кафедри військової підготовки ПНУ отримали грамоти з рук ректора університету та подяки міського голови Івано-Франківська, які вручив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Івано-Франківської міської ради Ігор Влізло.

Не чекати поклику, а вже сьогодні ставати офіцерами ЗСУ закликав випускників заступник військового комісара обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Мухін. Зокрема, він підкреслив, що кращі сини і доньки України сьогодні захищають на східних кордонах нашої держави захищають і Україну, і її майбутнє та європейський вибір кожного українця.

«Ми хочемо жити у світлій, чесній, прозорій європейській державі. А це можливо тільки, якщо кожен буде готовий реально захистити цей вибір, захистити своє майбутнє. І ця можливість зараз відкривається перед кожним з вас. Ви вже сьогодні можете прийняти рішення і прийти до лав ЗСУ. Хочу побажати вам успіхів у житті, майбутній службі. Адже ЗСУ потрібні молоді, креативні, ініціативні люди. Ви наше майбутнє, ви наша надія, чекаємо на вас», – наголосив Юрій Мухін.

  • Урочисте вручення погонів випускникам кафедри військової підготовки