Студентки ПНУ увійшли до складу національної збірної з баскетболу

Міністерство молоді та спорту України затвердило перелік гравців основних складів, складів спортсменів-кандидатів та резервних складів до національної збірної з баскетболу на 2022 рік.

Зокрема, до складу збірної команди України з літніх олімпійських видів спорту з баскетболу 3×3 увійшло четверо студенток факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету –  Вероніка Космач, Анна Гвічіані, Людмила Волнянська та Дар’я Карауланова. Всі вони гравчині жіночої баскетбольної команди БК “Франківськ-Прикарпаття” та підопічні тренера Юрія Процюка.

«Загалом до списку увійшло 12 дівчат, котрі є гравцями команди БК “Франківськ-Прикарпаття”, проживають в Івано-Франківську. Більшість із них навчаються в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника (ректор Цепенда І.Є.). Тренуються спортсменки-баскетболістки у фізкультурно-оздоровчому центрі два рази на день і виступають за нашу область в жіночій Суперлізі та Першій лізі ( 14 ігор і 14 перемог) та в змаганнях 3х3 виграли чемпіонати України у всіх категоріях. Також варто додати, що в свого часу були перемоги і на чемпіонаті Європи серед студентських команд, здобули срібло і бронзу чемпіонату світу 3х3, срібло Європейських ігор з баскетболу 3х3», – зазначив головний тренер Юрій Процюк.

За його словами, ці успіхи мають системний характер. Адже, починаючи з 2014 року, прикарпатські баскетболістки здобувають для країни медалі чемпіонатів світу, Європи та Європейських ігор, не кажучи вже про чемпіонати України, де традиційно виборюються нагороди, починаючи з 2013 року.

Тож, до основного складу національної збірної на 2022 рік увійшла наша студентка-баскетболістка Вероніка Космач. У переліку тих, хто потрапив до складу спортсменів-кандидатів наші студентки – Анна Гвічіані, Людмила Волнянська та  Дар’я Карауланова. Також до списку кандидаток увійшла і магістр ПНУ, цьогорічна випускниця факультету фізичного виховання і спорту Дарина Завертайло.

Першоджерело:  https://mms.gov.ua/npas