Розпочались триденні зустрічі наших і японських студентів

Студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника спеціальності “Міжнародні відносини” та студенти Університету Кобе Гакуїн дізнаються про культуру України та Японії, спілкуються і діляться враженнями про почуте і побачене. Це стало можливим завдяки студентському онлайн-форуму «Україна-Японія», який триватиме 15-18 лютого. Також під час цих зустрічей студенти ПНУ пройдуть курс японознавства, за результатами якого отримають відповідні сертифікати.

Учасників форуму привітала проректорка ПНУ Валентина Якубів: «Я хотіла би подякувати професору Окабе Йошихіко за організацію цього курсу та за розвиток українсько-японської співпраці в галузі освіти та науки. Ми раді, що маємо можливість співпрацювати з Університетом Кобе Гакуїн. З цієї нагоди передаю слова вітання від нашого ректора Ігоря Цепенди ректору університету Кобе Гакуїна професору Сато Масамі. Вірю, що наша співпраця і надалі буде активно розвиватися. А нашим сьогоднішнім учасникам бажаю цікавих семінарів, приємних вражень від вивчення культури, традицій, мови Японії».

Під час форуму студенти переконалися, що між народами існує багато стереотипів через брак достовірної інформації чи елементарних знань. А тому, як зазначили учасники студентської зустрічі, такі спілкування та обміни думками є важливими для подолання ментальних бар’єрів.

Зазначимо, що Університет Кобе Гакуїн засновано у 1966 році. Це приватний університет, розташований на західній околиці міста Кобе, у префектурі Хього в Японії. Сьогодні університет об’єднує 9 факультетів, сім вищих навчальних закладів, тут навчається більше 11 тис. студентів. Девіз Університету – “Любов до істини та повага до індивідуальності”. Впродовж багатьох років Університет Кобе Гакуїна в особі професора Йошіхіко Окабе, президента Асоціації україністів Японії, є провідним університетом з досліджень японсько-українських відносин.

  • Студентський форум "Україна-Японія"