Звернення Сергія Шкарлета Міністра освіти і науки України

Восьмий день безжалісної війни Російської Федерації проти України! Щодня агресор наносить нашій країні нищівні та жорстокі удари. Він руйнує дитячі садки та школи, училища та університети, дороги, заводи, а головне – знищує наших людей. Кожного дня російський ворог відкрито та неодноразово наносить ракетні, бомбові, артилерійські удари по мирних містах і цивільних об’єктах.
 
Станом на сьогодні повністю або частково зруйновано понад 160 закладів освіти. Йдеться у повідомленні на сайті МОН України. За час війни від рук ворога загинули сотні невинних людей! Це непоправимі втрати, кров від яких завжди буде на руках агресора.
 
У кожній області в закладах освіти організовано місця для переселенців, забезпечуються харчуванням бійці, в окремих областях створено потужні гуманітарні штаби та надається необхідна допомога. Ви – гордість українського народу.
 
Українські діти та вчителі зараз змушені ховатися в сховищах від щогодинних ракетних обстрілів і переживати страшенні психологічні травми. Саме тому спільно з партнерами та закладами вищої освіти підготовлено серії інформаційних матеріалів від Світлани Ройз для психологічної підтримки дітей, а також організовано щоденні онлайн зустрічі на @eduhub.in.ua з сертифікованими психологами Асоціації інноваційної та цифрової освіти.
 
Працює Телеграм-канал «Підтримай дитину» для підтримки дітей у складні часи легкими вправами, які можна виконувати під час перебування у сховищі чи вдома. Viber-спільнота «Школа_інфо» в умовах воєнного стану запустила освітню ініціативу. Вони публікують завдання для учнів 1-4 класів, адже вимушені «канікули» не повинні заважати розвитку та здобуттю освіти.
 
Дистанційна школа «Оптіма» відкрилабезоплатний доступ до навчальної платформи для всіх дітей, хто має інтернет. Математична онлайн-платформа CIOS відкрила безкоштовний доступ для вчителів і учнів до 31 березня.
 
Телеграм канал «Павлуша і Ява» публікує аудіоказки для сімей із дітьми, які перебувають у бомбосховищах. Працює Facebook-сторінкаКоординаційного центру розміщення постраждалих від агресії РФ в Україні. Голосом нашої держави є наші діти, які за тиждень війни виросли справжніми патріотами України.
 
Ми поширюємо всі відео, які отримуємо від дітей, щоб увесь світ почув нас. Низький уклін і повага ЗСУ та загонам тероборони.
 
Шановні українці! Ми – сильна нація! Разом ми зможемо все!
Слава Україні!
 
Звернення Сергія Шкарлета Міністра освіти і науки УКраїни за цим посиланням: