Професор Богдан Губаль презентував персональну виставку

Авторська виставка “Рефлексії” професора кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, заслуженого діяча мистецтв України, відомого митця Богдана Губаля відкрилася сьогодні в Центрі образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва ПНУ.  

Привітати митця з черговим творчим доробком прийшли представники ректорату університету, колеги-викладачі, студенти та мешканці міста. 

«Наш Університет докладає багато зусиль задля розвитку мистецтва. У нас надзвичайно талановиті викладачі та студенти. Сьогоднішня виставка професора Богдана Губаля є яскравим свідченням цього. Кожна авторська робота, яку ви бачите у виставкових залах Центру, проникнута духом патріотизму, любові до рідного краю, до нашої України. Вдячність організаторам за те, що наповнюєте змістом наш університетський  Центр образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва”, – зазначив Сергій Шарин, проректор з науково-педагогічної роботи ПНУ. 

Своєю чергою відомий художник Михайло Дейнега зауважив, що у наш час мистецтво є дуже актуальним.

«Однозначно мистецтво є арттерапією. Те, що мистецтво підносить вібрації людські із низинних на вібрації божественні, це так само вже ні в кого не викликає ніякого сумніву. І те, що робить сьогодні Богдан Іванович своїми гобеленами, я вважаю, це один із таких найскладніших мистецьких творів. Це довга праця, яка потребує часу. Богдан Губаль знаний не тільки в Україні, а й в Європі. Його творчість є високопрофесійною», – відмітив Михайло Дейнега.

Автор виставки, професор Богдан Губаль розповів, що представлені твори є лише невеликою колекцією його творчості, а багато інших робіт знаходяться у приватних колекціях та музеях.

«Тут сьогодні представлені 50 творів художнього текстилю, дизайну інтер‘єру, графіки, плакату, асамбляжу. Це лише невелика частина мого творчого доробку, тому що немає таких виставкових залів, які б помістили колекцію, яка є моєю власністю. На цій виставці представлено, зокрема, гобелен «Енергія відродження», тема якого народилася під час Євромайдану. Цю роботу зараз я продаю та усі виручені за неї кошти передам на потреби Збройних сил України», – зазначив Богдан Губаль.

Професор також розповів, що  викладачі кафедри дизайну та теорії мистецтва, студенти та інші мистецькі кафедри, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну допомагають нашим захисникам ЗСУ. Зокрема, у творчих майстернях пошили та передали на фронт сотні спальних мішків.