Студенти Прикарпатського взяли участь у міжнародному проєкті

Команда студентів кафедри французької філології факультету іноземних мов нашого університету взяла участь в міжнародному проекті «J’APPRENDS LE FRANÇAIS ET JE DEVIENS ÉCO-CITOYEN» у рамках освітньо-громадянської програми «Classe engagée», організованої міжнародною організацією «Francophonia» (м. Ніца, Франція) в 2021-2022 роках. До складу команди ввійшли  – Анна Семчук, Інна Демків, Софія Бойчук, Марія Бидік, Олександра Карпець. Керівник – старший викладач кафедри французької філології Людмила Цюпа.

Чотири команди учнів та студентів з України, Румунії та Молдови об’єдналися в екогрупу «Les Intouchables» («Недоторкані») і розробили свій екопроект «A l’aube d’un nouveau monde» («На світанку нового світу») та аргументували його важливість для охорони навколишнього середовища та для безпечного майбутнього нашої планети.  

Команда наших студентів представила свою частину проєкту з інтригуючою назвою «Індустрія моди: екологічна небезпека!», метою якої є привернення уваги населення до проблем перенасичення ринку моди та постійним його оновленням новими моделями і викиданням речей, що могли б отримати друге життя. А основним завданням є збереження природніх ресурсів через уникнення надмірного накопичення одягу та взуття у гардеробах населення.

Завершенням проєкту у 2022 році став вихід презентативного видання, яке має назву проекту «A l’aube d’un nouveau monde». У ньому зібрані та представлені у вигляді казок, пісень тощо всі доробки учасників. Книжка видана в Румунії і її примірники уже надійшли до нашого університету.